top of page

Behandling

Vær opmærksom på, at ved afbud senere end 24 timer før den aftalte tid eller ved udeblivelse uden afbud opkræves fuld betaling for tiden.

​I klinikken behandler jeg mennesker, der på den ene eller den anden måde befinder sig i en overbelastningstilstand. 

Jeg kan hjælpe dig, hvis du har været udsat for noget traumatisk, hvis du er stresset af arbejde eller livsomstændigheder, hvis du oplever en let til moderat depression, hvis du befinder dig i en personlig krise, hvis du er berørt af din egen eller en af dine nærmestes belastede tilstand, ell. lign.

Nedenfor kan du læse om hvilke former for behandling, der varetages i klinikken. Jeg modtager henvisninger fra sundheds-forsikringer og fra kommuner, eller du kan betale selv. Jeg har ikke overenskomst med sygesikringen.

OBS: Jeg varetager kun psykologisk behandling af svære sindslidelser og personlighedsforstyrrelser i de tilfælde, hvor jeg har mulighed for at arbejde tæt sammen med en psykiater omkring forløbet.

Arbejdet udføres med en høj etisk og faglig standard, og foregår på et solidt fundament af alsidig erfaring og bred teoretisk viden inden for psykologien. Autoriserede psykologer har tavshedspligt og har forpligtet sig til at udøve erhvervet i overensstemmelse med “etiske principper for nordiske psykologer“.

Overbelastning, krise og depression

 

Symptomer på stress, depressivitet, bekymring, angstfornemmelser samt dalende tiltro til egne evner og eget værd, og måske endda til omverdenen, er typiske følger, når vi møder svære udfordringer i livet.

Et behandlingsforløb starter altid med en grundig gennemgang af symptomer og livssituation. Selve forløbet foregår herefter samtaleterapeutisk med primært kognitivt terapi (dvs. bearbejdning af tanke- og adfærdsmønstre), samt med mentaliserende og metakognitive ​tilgange, hvor vi arbejder med overbevisninger, selvforståelser og håndteringsstrategier.

Psykiske traumer

 

Mange er på et eller andet tidspunkt i deres liv udsat for ubehagelige oplevelser, som får konsekvenser for deres måde at fungere på, fx. ulykker, overfald eller andre ubehagelige hændelser.

Også her begynder behandlingsforløbet altid med en grundig afklaring af symptomer og årsagssammenhænge, og den samtaleterapeutiske behandling suppleres med kropsterapeutiske elementer inspireret af grundlaget for teknikker som Somatic Experiencing og EMDR, som deler forståelsen af, at psykotraumer sætter sig i kroppen og lader sig behandle gennem kropslige oplevelser.

Sindslidelser og forstyrrelser

 

Det giver nogle særlige udfordringer selv at få konstateret en forstyrrelse eller en sindslidelse, såvel som at være pårørende til en der får konstateret en forstyrrelse eller lidelse. Begge dele medfører uundgåeligt reaktioner og svære følelser, og giver udfordringer til håndtering af liv og hverdag, som kan kræve støtte.

Samtalerne har her overvejende karakter af sparring og vejledning i forhold til hensigtsmæssig håndtering. Vær opmærksom på, at der i tilfælde af sindslidelse kun tilbydes samtaler ved samtidig kontakt til psykiater.

Dyreassisteret traumebehandling

Dyreassisteret traumebehandling er en innovativ tilgang til psykologisk og emotionel heling, hvor dyr, specifikt Labrador Retrievers, kan hjælpe mennesker med at håndtere traumer. Denne behandlingsmetode bygger på den terapeutiske interaktion mellem mennesker og dyr, der kan fremme heling og afhjælpe psykologiske belastninger.

Labradors er ofte det optimale valg for dyreassisteret terapi af flere grunde. De er kendt for deres ro, tålmodighed og tilgængelighed, hvilket gør dem yderst velegnede til at arbejde med mennesker, der gennemgår traumebehandling. Labradors har også en naturlig evne til at fornemme menneskers emotioner, hvilket er essentielt, når man arbejder med traumatiserede individer.

Derudover har Labradors en størrelse, der gør dem velegnede til både børn og voksne, og deres trænbarhed gør dem ideelle til specialiseret arbejde i terapeutiske indstillinger. De er ligeledes kendt for deres loyalitet og hengivenhed, hvilket kan hjælpe traumatiserede personer med at opbygge tillid og opleve ubetinget kærlighed.

Det er vigtigt at bemærke, at mens dyreassisteret traumebehandling kan være en kraftfuld intervention, bør det altid udføres under vejledning af en uddannet terapeut og i samarbejde med traditionelle terapimetoder.

bottom of page